Nadat Oma en Mikx wat baantjes in het zwembad hadden getrokken, opa zich had opgefrist, Jorien een oranje zonnebril had gekocht en Michael de camper had afgetankt kon de reis verder. Volgende halte Yeppoon!
 
Onderweg hadden wij te maken met de eerste echte herfststorm. Die hield ook de hele avond, nacht en ochtend aan op de camping nabij Yeppoon.
 
Onder het dak van de kookhut van de camping probeerden wij Mikx uit te leggen dat de regen er was om de bomen schoon te maken van al het zand en dat de wind er was om de bomen droog te maken. De uitleg leek hij te accepteren. Kon ook de vermoeidheid zijn geweest. :-D
 
Na een regenachtig wakker worden en ontbijt in de camper klaarde het snel op en konden wij nog even "shoppen" en scones eten in Yeppoon. Even de lokale middenstand aan een paar dollars helpen. Zelf Jorien wist hier een foamboard en stukjes hout te scoren voor haar afstudeerproject.
 
Iets waar ze tijdens het autorijden druk mee aan het knutselen is. Het begint al ergens op te lijken en binnenkort volgen de foto's.
 
Slechts een kleine 350 km's vandaag inde camper naar Town of 1770. De plek waar Cook aan land kwam in... jawel... u raad het al... 1770. Dezelfde camping als 6 jaar geleden en nu wel een plekje aan het strand. Mikx was helemaal blij en zocht meteen aansluiting bij leeftijdsgenoten.
 
De storm heeft hier redelijk huis gehouden, maar desondanks staat de camping behoorlijk vol. Voornamelijk veel waterschade.
 
En weer blijkt dit veruit de beste plek te zijn voor een schitterende zonsondergang! Had die Mr. Cook mooi gezien. En over Cook gesproken... De bistro op de camping is gesloten omdat de chef met de horizon is vertrokken. Zelf koken dus! Wraps a la Jo & Mike.
 
De volgende ochtend begon veelbelovend, maar al tijdens het ontbijt werd de regen ingestart door de weergoden. Tijd om te vertrekken richting Brizzie!
 
Opa kreeg deze ochtend de gatenkaas wegen en een paar roadworks met full stops. Na de lunchbreak in het dorp Gympie had Michael strak geasfalteerde wegen voor zich liggen. Oma kon dus rustig haar dagboek bijwerken en Jorien braaf haar maquette verder bouwen. En Mikx? Die luisterde 40x hetzelfde liedje op z'n koptelefoon.
 
Op dit moment staan we op een camping op zo'n 12 km's van Brisbane city center. Mikx heeft meteen connectie gezocht met Auzzie kids en opa en oma bereidden de risotto. Morgen tijd om de stad te verkennen...