Mikx was mooi op tijd wakker, nl om 06:00! Uiteindelijk vertrok het hele gezelschap om 10:43 met de bus naar Brisbane City. Fantastisch om te zien dat ze hier in Brizzie de "Buz" (de bus dus) eigen snelwegen de stad in en uit hebben gegeven. Schiet lekker op!
 
Midden op Queens Street konden wij genieten van een heerlijke carrot pie voor vrij weinig. Daarna de City Cat (lees snelle boot) op voor een ritje over de rivier, met een omweg, naar de South Bank.
 
En dat was genieten. Veel groen, speeltuintjes, een echt strand en een waterparkje voor de kleintjes. Mikx sliep al vanaf de boot, maar werd bij de speeltuin wakker verrassend genoeg. :-) daar vermaakte hij zich prima met andere kids van diverse nationaliteiten.
 
Na het nodige shoppen van de dames en een Guiness voor de heren (excl Mikx) zijn wij een foodcourt ingedoken voor wrappies, burgers en rijst. Een enerverende busreis later waren wij terug bij de camping.
 
Brisbane bleek dus onverwacht een hele leuke stad! Moeten we nog eens doen. :-D
 
Na een nacht vol regen en een bloedneus voor Mikx was iedereen om 06:15 klaar ende wakker. Niet naar ieders tevredenheid overigens. Dusss...
 
Onze Tour Down Under ging verder naar onze volgende stop: Byron Bay. De Gold Coast lieten wij daarbij letterlijk links liggen. We waren daardoor wel mooi vroeg in BB. Na slechts AUD 96,- neergelegd te hebben voor één overnachting op een camping aan het strand en in de stad (hoezo toeristische trekpleister?) mochten we genieten van een forse bui.
 
Daarna bleef het de rest van de dag droog en konden Mikx en papa een verfrissende duik in de Pacific Ocean maken. Ondertussen genietend van voorbij zwemmende dolfijnen en surfende dudes en chickies.
 
Een wandeling door BB leverde de constatering op dat het restaurant waar Maud heeft gewerkt er niet meer is. Heeft plaats gemaakt voor een nieuwe toko.
 
Tijdens het toetje sprak Mikx een aantal, nu al, legendarische woorden. Michael voerde Mikx namelijk ijs uit zijn bak. Daarna ging Michael het ijs uit Mikx zijn bak eten. Jorien at uit de bak waar het ijs in zat. Schijnbaar wilde mijnheer meer, want hij zei: " Jorien... Kun je die ijs uit die bak in papa's bakje doen?". Snif! Geniaal...
 
Opa en oma doken de stad in voor wat live music en de rest bleef hangen bij de camper...