Hoppa! Alsof al dat vliegen niet voldoende was doen we ook nog even een autoritje van Adelaide naar Wilpena en terug: circa 1000km's.
 
Het was een lange rit met een tussenstop in Port Germein. Jahaaaa... Weer een plaats waar je nog niet van hebt gehoord! :-)
 
Op de route van Hawker naar Wilpena kwamen wij grote hoeveelheden roadkill tegen. Voornamelijk kangoeroes in verschillende soorten en maten en van verschillende houdbaarheidsdata.
 
In Wilpena Pound Resort waren ook twee bussen met Ozzie pensionadoos neergestreken, dus voor het diner mochten wij plaatsnemen in de bistro. Paar burgers en een vega bite verder doken wij het bedje weer in. Deze nacht mocht Mikx in de indoor tent maar dat was geen succes. Te warm en te weinig ruimte. Volgens Mikx was de tent te moeilijk!?!
 
De volgende ochtend vroeg uit de veren om de Skytrek te gaan rijden. Eenmaal aangekomen op het terrein zagen wij de beheerder al wat moeilijk kijken en hij raadde ons af om met deze auto de Trek te rijden. We moesten het zelf weten, maar hij achtte de kans groot dat hij ons dan in de avond van de eerste de beste heuvel af moest komen halen.
 
Aangezien niemand de behoefte had de held uit te hangen zagen wij dan toch maar af van deze rit en zijn wij het parcours gaan rijden dat hij en zijn vrouw uit hadden getekend. Niet helemaal het echte 4x4 mannenwerk, maar meer het betere gezin-met-opa-en-oma-in-een-bijna-echte-4WD-werk zeg maar. :-) Om met opa Robbie te spreken: "ook leuk".
 
Het was absoluut een mooie route die ons langs plaatsen bracht als ...
 
Eenmaal terug op het resort werd er tevreden een sappie genuttigd, waarbij Mikx besloot dat het zwembad toch net ff te koud was om helemaal kopje onder te gaan. De kangoeroes lagen ondertussen tevreden onder de watersproeier. Mikx besloot er een aantal op te jagen om ze te zien springen, terwijl oma een paar mooie kiekjes aan het schieten was.
 
Toen wij even later bij de huisjes aankwamen hadden wij een Kangoeroe op bezoek. Het arme beest had schijnbaar trek, maar we hebben hem niets gegeven. Wel konden wij 'm van dichtbij bekijken en Mikx vond het prachtig.
 
Wederom een matige nacht voor huisje nr 53, want Mikxie lag in z'n eigen grote bed en belandde regelmatig tussen bed en kast. Na het ontbijt hebben wij een korte ochtendwandeling richting Wilpena Pound gemaakt. De attractie van de omgeving, maar aan ons vandaag niet besteed. Wij moeten terug naar Adelaide en ach... heel blasé... na de Grand Canyon is er toch niets mooier. ;-)
 
Het appartement van deze nacht lag in North Adelaide. Leuke wijk met terrasjes, veel groen en heel dichtbij het centrum. Helemaal top. Minpuntje was wel dat de drankboer om vijf uur al dicht ging daar waar opa en oma om vijf over vijf naar binnen wilden gaan. Snif! Maar wel zowaar voor het eerst zelf gekookt! Nou ja... Gekookt... Kippenpoten gebraden, diepvries boontjes opgewarmd, pies en aardappels in de oven verhit.
 
Mikx werd achtergelaten bij opa en oma, terwijl Jorien & Mikx een bezoekje brachten aan Old Reynella. Toch een aparte ervaring om de mensen van wie we het blog volgen ook een keer live te zien. Karla en Laurens bedankt voor jullie tijd en gastvrijheid. Wij hebben er veel aan gehad en jullie houden een witbiertje of meer tegoed van ons in het Belgische café!
Mikx lag deze nacht weer eens tussen ons in en dat bleek een slecht plan. Mijnheer stuiterde het bed door tot ongeveer een uur voor de wekker van 6 uur ging. Gelukkig hadden opa en oma een beter nacht.
 
Na het inleveren van een schadevrije auto stapten wij in het vliegtuig naar Cairns alwaar de camper voor ons klaar stond. Inpakken, wegwezen, boodschapjes en op naar Cape Tribulation... ehm... Wacht Es' ff... Dat is nog een dikke twee uur... Het is nu vijf uur... Tja... En er komt slecht weer aan... Ehm... Ok̩... Port Douglas it is!
 
Daar liggen wij nu aan het zwembad even bij te komen van de indrukken en reiskm's van de eerste week. En bij de temperaturen tussen de 25 en 30 graden. De Carlton Draughts zijn niet aan te slepen.
 
Binnenkort weer meer...
 
PS: Leve de koningin! Leve de koning! Wij hebben de oranje outfits al aan op deze 30e april.