Na maanden van slapeloze nachten, het uitdenken van een strak reisschema, plunderen van spaarrekeningen en... oh nee... wacht eens... Dit is de Kok & Staats familie trip! Overnieuw...
 
Opeens was het dan zondagmiddag 22 april en werden wij door een gemankeerde Don op Schiphol afgeleverd. Tijd voor een tochtje naar het land van Beneden Onder. Op naar wallaby's, kangoeroe's, slangen, spinnen, croc's, jellyfish en kookaburra's:-)
 
Maar niet voordat wij in die heerlijke Airbus A380-800 van Emirates naar Dubai vlogen voor een stopover. Lekker hoor zo'n hotel met vleugels. Goede service, heerlijk eten en genoeg entertainment voor iedereen. Zo heeft Mikx dus tijdens de 6 uur durende vlucht in ieder geval 2x Finding Nemo en Cars 1&2 gezien. Beetje jammer dat ie een half uur voor de landing besloot te gaan slapen.
 
Nadat wij op de luchthaven van Dubai Jan Smit en familie gedag hadden gezegd (jaja... een heuse BN'er aan boord) konden wij vanaf de uitgang ons hotel zien liggen. Klein probleem echter was het feit dat er een snelweg tussen ons en het hotel zat. Daar is dus een shuttle bus voor bedacht en rond een uur of twee 's nachts was iedereen klaar voor de nacht!
 
Opa en oma zaten tijdens het ochtend gloren al aan het ontbijt, terwijl de rest van het gezelschap probeerde wakker te worden. Aan het einde van de ochtend zaten wij met z'n allen in de metro door Dubai.
 
Wat een stad! Las Vegas XXL maar dan zonder de alcohol op straat zeg maar. We zijn maar meteen naar de Dubai Mall en Burj Kalifa gegaan om het letterlijke hoogtepunt te noemen. Waar maak je dat nog mee? Een winkelcentrum met oa 's werelds grootste aquarium, waterval en een ijsbaan!
 
De Burj, het strand en Snowboard doen we op de terugreis overigens. De poging om vandaag het strand te vinden faalde jammerlijk en ook Mikx moest maar eens slapen vond ie zelf. In de metro naar het hotel droomde hij al van Nemootjes en werd pas wakker toen wij in de bar van het hotel een biertje deden.
 
Daar kwam het tot een muzikaal onderonsje tussen Michael uit Alaska en Robbie uit Utrecht! De een redelijk aangeschoten en de ander een stuk muzikaler. Aan de lezer de keuze wie wie was... :-)
 
Na een korte poging tot ontspanning/slapen was het om 2 uur 's nachts tijd voor deel twee van de heenreis. Ditmaal 12 uurtjes vliegen van Dubai naar Adelaide.
 
Ook deze vlucht verliep voorspoedig en zelfs Mikx pakte nog wat slaap en 2x Cars 2 mee. :-) Om even na 8 uur in de avond raakten opa, oma en Mikx voor het eerst Australische bodem. En nadat ook de lieve basset hond ons niet had betrapt op Bio smokkelwaar mochten wij het land in! Op naar de Nissan X-Trail en door naar het hotel: Largs Pier Hotel.
 
Daar aangekomen ging het lichtje voor iedereen snel uit na eerst de drie kamers en bubbelbad cq spa bewonderd te hebben. Ook deze ochtend waren opa en oma vroeg uit de veren, terwijl de rest het wel heel laat maakte. Maar ja... wat wil je als (klein)zoonlief als eerste z'n jetlag probeert te verwerken door om een uur of 3 in de nacht 3 uur te willen spelen!?!
 
Wat een mooi uitzicht op zon en zee bij het openen van de gordijnen trouwens! En speciaal voor Mikx... een speeltuin voor de deur! Langs de kust zijn we naar Glenelg en Hallett Cove gereden.
 
In Glenelg (met gezellige winkelstraat) wist Mikx zich prima te vermaken met de waterfonteintjes, waardoor wij meteen een Adelaide shirt en dito badhanddoek in de souveniershop hebben aangeschaft om 'm een beetje droog te krijgen. Hallett Cove kenden wij van een serie, maar dat viel wat tegen. Toegegeven... Leuke huisjes met een mooi uitzicht over de zee en zonsondergang... maar beduidend minder sfeervol dan Glenelg en Largs Bay.
 
De volgende ochtend was het al vroeg druk in en om ons hotel: ANZAC day! Deze dag eert Australië vanaf vroeg in de ochtend alle gevallen helden van WO1. Te beginnen rond een uur of vijf met een film, dan ontbijt en dan plichtplegingen. En aangezien dit hotel best oud is (van voor WO1) zaten er heel veel gedecoreerde mannen en vrouwen. Wij zaten gelukkig ietsjes later aan het ontbijt (09:30), omdat opa en Mikx weer in bad lagen.
 
Na pannenkoeken met ijs voor Mikx, vleesbende voor de mannen en zoetigheid voor de dames werd het tijd voor Adelaide City. Feitelijk een hele grote rechthoek, omgeven door groen en een rivier aan één kant. Daarbinnen kantoorgebouwen en appartementen. En een grote winkelstraat: Rundle Mall. In een zijstraat van een zijstraat na een zijstraat stuitten wij op een podium met live muziek uit de 40's. Na een drankje en een dansje werd het weer tijd om richting hotel te gaan. Beetje spelen in de speeltuin, fish&chips op het balkon en op tijd naar bed.
 
De volgende ochtend was het alweer tijd voor de 500km trip naar Flinders Ranges, Wilpena Pound Resort!
 
Daarover volgende week meer...