Het lekkere dagje in het zwembad werd afgesloten met een Ozzie Style BBQ. Vlees, bier, knoflookbrood en.... groenten! Aan het zwembad onder de Bali hut om precies te zijn... Daar stond een mooie elektrische BBQ, dus die kwam mooi van pas. Tijdens het eten nog even geproost op onze nieuwe koning. Waar wij, behalve wat foto's op ad.nl en nu.nl, verder weinig van mee hebben gekregen.
 
Mikx z'n lampje ging uit halverwege het eten, dus die hebben we in de camper gepletterd... nee hoor... Liefdevol neergelegd natuurlijk! tsssk... wat denken jullie wel niet van ons? Eindelijk maakte het mannetje weer eens een nacht van bijna 12 uur.
 
De volgende ochtend zijn we naar Mossman Gorges gereden voor een wandeling door het regenwoud. Michael kreeg daar te maken met de eerste bite van deze vakantie door een bloedzuiger-achtig beest. Vooralsnog geen gekke symptomen, dus we gaan ervan uit dat dat goed komt.
 
Na deze eerst regenwoud ervaring voor oma, opa en Mikx reed de camper naar Palm Cove. Tijd voor zon, zee, strand en... wind... heel veel wind.
 
Wij hebben hier te maken met de restjes van een cycloon die Noordoost Australië aandeed. Dus wind technisch is dit niet zo leuk voor Mikx. Maar de tip van een Ozzie Tour Guide in Mossman lijkt te werken. Zet het joch een zonnebril op, want dan kan hij de afstand tot de boomtoppen beter inschatten.
 
Dat leek goed te lukken in Palm Cove, maar nu is er wel een klein trauma bij voor wat betreft donderende golven aan het strand. ;-) Ach ja... Hij zal er vast wel een keer overheen groeien. Als het goed is kan hij zich hier later niets meer van herinneren. Toch?
 
Na een heerlijke home made ijsje, net zoveel dollars als de lunch eerder die dag trouwens, zijn we terug gereden naar Redlynch, Cairns. Een verademing om daar te kunnen slapen zonder de airco aan bij zo'n 21 graden 's nachts.
 
Nog even de (bed)opstelling voor de oplettende en geïnteresseerde lezer: opa & oma een tweepersoons bed achterin de camper, Mikx een twijfelaar in het midden en Jorien & Michael een tweepersoons voorin boven de bestuurderscabine.
 
Vandaag, donderdag 2 mei, zakken wij af vanuit Cairns naar Townsville. Met een lunchbreak in Mission Beach. Een rit van een kleine 400km door de suikervelden. Met uitzicht op groene heuvels laaghangende wolken en zo nu en dan een bui. Oftewel ideaal weer om te rijden.
 
Tot snel over een paar dagen vanuit weer een ander dorp. Gaan wij ondertussen eens kijken of wij ons lieve reizende nichtje Rachel nog ergens tegenkomen. :-)