Jawel... ons schip is binnen gevaren! Nee... helaas niet figuurlijk, maar letterlijk dan hè! Alhoewel wij natuurlijk wel figuurlijk in de wolken zijn met het feit dat onze container ook Adelaide bereikt heeft!

 

 

En de container is ook al door de douane heen is gegaan, want de "customs status" staat op UB-CLEAR. UB staat voor Unaccompanied Baggage. En CLEAR betekent dat de verhuizer de container heeft opgehaald. Morgen worden de spullen onderworpen aan een bio-inspectie en als er geen gekke dingen worden gevonden dan mag ie onze kant op! Spannend! Wij weten alleen niet of de volle container wordt geïnspecteerd of dat ze eerst alle spullen eruit moeten halen. Maar ach... 'who cares'! :-) Wij rekenen dus op een belletje van de Ozzie verhuizer in de loop van morgen voor een aflever afspraak (lees dinsdag, red.). 

En dat zou allemaal wel heel lekker uitkomen aangezien wij 3 september onze "riante" woning in Bedford Park moeten verlaten. Hoe dat allemaal gaat aflopen lezen jullie volgende week. ;-)

 

 

Hyland Ave - Darlington

Deze week stond vooral in het teken van een huis op Hyland Drive. Ehhh... nou ja... huis is misschien nog teveel eer voor wat wij daar aan troffen. Laten wij het erop houden dat de eigenaar weinig liefde aan z'n huis heeft gegeven de laatste... pakweg... 14 jaar! De eigenaar heeft het in 2002 gekocht voor $218,000 en in 2015 al een keer geprobeerd te verkopen voor $595,000. Dusssss.... hoezo willen cashen?

Maar ja... die locatie hè! Die heeft toch wel een hele mooie View (inderdaad hoofdletter 'V', red.) over de stad en de kust. Een mooi stukje land van zo'n 900m2. En een vraagprijs binnen budget. Kijk hier voor een impressie.

Van buiten en binnen was het behoorlijk kommer en kwel, maar volgens de makelaar was dat voor een handige klusser een mooie uitdaging. Nu kennen jullie ongetwijfeld onze klus kwaliteiten... of wellicht beter... het gebrek daaraan. Dus wij hebben er maar even een bouwinspecteur bijgehaald. En omdat we toch bezig waren ook maar meteen een termieten mannetje. 

Dat gaat hier allemaal vrij vlot. Je belt, zegt wat je wilt en waar het adres is en binnen 24 uur gaan ze checken (met of zonder jou). In dit geval met, want Jorien wilde toch even weten wat ze gingen doen. En ja... dit kost gewoon geld hoor. :-)

Maar goed... de locatie was toch echt super en wij waren benieuwd naar onze opties. Dus die dollars hadden wij wel over voor deze leerzame ervaring.  Nou... dat hebben wij geweten. De rapporten loog er niet om... twee kernwoorden: ASBEST en LEVENSGEVAARLIJKE VERANDA. En dat is slechts een kleine greep uit de bevindingen van de bouwinspecteur. Opknappen kan wel, maar dan wordt het nooit meer dan AVERAGE als je er $ 100,000 tegenaan smijt (de staat van het huis in nu BELOW AVERAGE, red.).

Het advies van de inspecteur... zo dicht mogelijk bij de landprijs gaan zitten, want dit huis is nog geen $ 50,000 waard. De waarde van het land ligt zo rond de $300,000. Even ter vergelijk... huis slopen en een nieuwe neerzetten kost bij elkaar zo'n $200,000. Jullie begrijpen... dat gaan we dus maar niet doen: een ervaring rijker en een illusie en een beetje geld armer. ;-)

Wij geven niet op... daarover zo meer... En daarbij... we hebben nog tot februari want dan verloopt de eerste huurtermijn van ons huisje in Eden Hills...

 

 

Happy Whatever

Eigenlijk hadden wij bedacht om deze week eens wat te schrijven over het werken in Adelaide. Maar omdat het in NL te warm was om over werk na te denken houden wij het bij een samenvatting van gisteren: Jorien's verjaardag! :-)

Het begon vanochtend met een zingende Mikx op bed die mama een mooie kaart en chocolade truffels als cadeau gaf. Daarna werd er een uitgebreide ontbijt verzorgd door pappie en vertrok het hele gezin naar het zwembad. En terwijl de mannen lekker aan het spetteren waren in het zwembad ging mama de auto laten zwemmen in de carwash.

Na een broodje en koffie in Marion zijn wij naar Hawthordene gereden om een huisje te kijken en te spelen in de lokale speeltuin. Daarna door naar twee andere huizen in Flagstaff Hill. Daar zat een heel leuk en interessant huis tussen kunnen wij nu wel zeggen. Maar die parkeren wij tot volgende week...

Na deze huizen estafette zijn wij de taart thuis op gaan halen die Jorien en Mikx op zaterdag hadden gebakken. Die ging samen met een paar biertjes in een tas. Die tas ging in de auto. En die auto reed naar Morphett Vale om de familie Bloem te ontmoeten. Die website kennen jullie nu toch wel of niet? Nee?... nou vooruit dan maar weer: www.highwaytothesun.com. Zij waren daar voor een kinderpartijtje in inflatable world. Heel toepasselijk binnen schootsafstand van ander opblaasbaar vermaak zagen wij op google maps. Maar dat geheel terzijde...

En in het kader van ontdek-je-plekje (om de vorige grap door te zetten, red.) reden wij achter hen aan naar een mooi speelpark in Port Noarlunga. Daar werd een overheerlijke 'home-made-kruimel-cheese-cake' genuttigd. En alsof het allemaal nog niet genoeg was werd er niet veel later ook een stop gemaakt bij het strand.

Het vliegeren ging niet helemaal vlekkeloos. Dus die pogingen werden al snel gestaakt. Maar de spelende jongetjes in de branding, de ondergaande zon en... een zooi dolfijnen op een meter of 30 uit de kust maakten een hoop goed.

Prima-de-luxe verjaardag al zeggen wij het zelf! Dank voor alle felicitaties!

 

 

 

 

 

Comments powered by CComment