Het waren drukke tijden de afgelopen weken, met als hoofd thema de titel van dit blog: https://youtu.be/mtlVSedpIRU.

Deze editie gaan wij in op de verhuizing na de grote verhuizing. 

 

 

 

Hernieuwde kennismaking met oude spullen

Waar wij eind augustus al op hoopten werd zowaar werkelijkheid begin september. Even een korte samenvatting

23 AUG - Boot met container arriveert in de haven van Adelaide.

24 AUG - Container opgehaald door de verhuizer.

29 AUG - Container uitgepakt en klaar gezet voor de bio inspectie

30 AUG - Lief schattig hondje is langs onze spullen gesnuffeld. Oftewel de bio inspectie is check!

31 AUG - Belletje van de verhuizer dat ze klaar zijn voor het afleveren van onze goodies.

01 SEP - Daar zijn onze spullen!

We hadden ons eigenlijk al ingesteld op een paar weken kamperen in de achtertuin van ons nieuwe huisje, maar het geluk is aan onze zijde. Volgens de verhuizer heeft dat te maken met het feit dat Adelaide niet zo groot is als andere havens in Oz. En ook schijnen de douane medewerkers in de haven toch meer van aanpakken te weten dan de collega's 's die op de luchthaven werken (zie blog over onze aankomst, red.)

Jammer genoeg betekende het uitpakken van de spullen door de verhuizers ook letterlijk uitpakken. Maar dan vooral van het uitpakken van tafels, bedden, fietsen, etc. Niet het in elkaar zetten van bedden en uitpakken van kopjes enzovoorts. :-) Jullie begrijpen het al... Jorien en Mikx zijn met veel liefde en toewijding gestart met het uitpakken en plaatsen van al onze zooi. Al met al een vreemde gewaarwording om al die spullen uit te pakken op Australische bodem. net alsof ze hier niet horen...

Op dezelfde dag werden ook meteen onze nieuwe koelkast en wasmachine afgeleverd door een paar goed gasten (beter bekend als www.thegoodguys.com.au).

Jorien en Mikx zijn daarna bijna een week bezig geweest met uitpakken. Dit met de nodige rugklachten voor Jorien als gevolg. Zeker in combinatie met het opruimen van ons schattige AirBnB. 

Wij zijn in het weekend van 3 september definitief verhuisd naar ons nieuwe plekje op Shepherds Hill Road. Moest ook wel aangezien wij op die dag ook ons appartementje op Sturt Hill moesten verlaten. In plaats van 2 kilometer heuvel opwaarts richting Mikx zijn school zitten wij nu 2 kilometer heuvel afwaarts richting diezelfde school. :-)

 

 

Gas, Water, Licht en Internet, maar dan zonder Gas

Bij zo'n huis horen natuurlijk ook alle voorzieningen. Nou ja... alle... Het huis heeft geen gas, alleen 1 houtkachel om een huiskamer op te warmen. Elektriciteit hadden wij al aangevraagd toen wij de sleutel kregen medio augustus. Dus eigenlijk hadden wij alleen nog die twee andere eerste levensbehoeften nodig: internet en hout! En dan niet een houtje zoals jullie kennen van Kolonisten van Catan, nee... echt hout!  

En dat echte hout haal je natuurlijk bij niemand anders dan Wood 'n Logs (wederom een prima tip van die andere NL'se familie in Adelaide, wiens website wij niet meer zullen noemen, red.). Met een huis uit 1940, houtkachel en kieren waar de rupsen, pissebedden en sommige kakkerlakken wel raad mee weten, voelen wij ons aardig back to basic. Gelukkig wel met een "glamping" upgrade met een wasmachine, niet-met-de-handafwas-apparaat en zonneboiler. Michael is uitgeroepen tot vice-voorzitter vuurtje stoken, Jorien is een takke(n)wijf (lees zij sprokkelt aanmaak hout, red.) en Mikx is fire watcher (waarschuwt als het vuur te hard of te zacht gaat).

En wat het internet betreft... Laten wij hier heel eerlijk over zijn. Wij hebben natuurlijk al een vorstelijk mobiel abonnement met databundel voor weinig $'s. Op zich redden wij ons daar prima mee, maar toch... thuis hoor je fatsoenlijk internet te hebben. In Australië beter bekend als NBN:-)

NBN staat voor National Broadband Network. De overheid is hard bezig "heel" Australië op breedband internet te krijgen. Dat moet ergens in 2020 voltooid zijn. Inderdaad... men loopt hier op sommige gebieden iets achter... Internet technisch heb je hier de smaken: gewoon niet, 4G, ADSL, ADSL+ en NBN. En wat wil het geval... ons huisje kon aangesloten worden op NBN. Wij hebben nu dus een abonnement met 100Mb download snelheid. Daar waren wij een jaar of 5 geleden heel blij mee toen Ziggo dat aan ging bieden, maar dat terzijde... :-)

Waarom thuis ook internet als jullie zo'n mooi mobiel abonnement hebben? Goede vraag... en het antwoord is eenvoudig. Zo kan Jorien alle Nederlandse series blijven volgen, Michael af en toe een Eredivisie match kijken en Mikx Studio Snugger zien. En natuurlijk ook FaceTime met vrienden en familie. Wel zo handig. Die sessies vreten data. 

Voor dit zogenaamde IPTV kijken hebben wij een mooi nieuw kastje gekocht. En zoals het hoort als inwoner van Oz is dat een heus Australisch merk (www.xmedex.xom.au).

Standaard TV kijken gaat hier overigens via een ouderwetse antenne waardoor je 37 kanalen kunt ontvangen. Maar dat is net zoiets als een verzamelalbum... niet alle 37 even goed. ;-)

 

 

En verder...

Uiteraard is er weer meer dan genoeg gebeurd de afgelopen drie weken...

Zo hebben wij een bod gedaan op een mooi huisje. Dat werd afgewezen. Een week daarna werden wij gebeld of wij nog interesse hadden. dat hebben wij vriendelijk afgewezen, omdat wij op dat moment in ons huisje zaten met onze spulletjes. Opvallend om te ervaren hoe de noodzaak tot koop dan aanzienlijk afneemt. :-)

We zijn met de familie Bloem naar Belair hotel geweest. En in dit mooie land is een hotel meestal een restaurant, annex gokhal, annex rookhok, annex sportbar. Daar hebben wij heerlijk gegeten en bijgekletst terwijl de kids zich uitleefden met elkaar en de speelhoek. Goed geregeld dachten wij zo. En dat allemaal op nog geen 5km van ons nieuwe huisje.

Mikx gaat aardig hard met z'n Engels, want wij moeten hem nu zelfs aan tafel vragen om te vertalen wat hij in het Engels zegt. Er komen briljante zinsconstructies voorbij:

- I have got two friends komen dus I not coming to school morgen (tegen de juf)

- Me can this. Everybody else komt hier in. Oh kijk naar mie (spelend met hotwheels)

Maar meer over ons in een volgend blog... Hopelijk zondag of maandag al... er tenslotte ook zoveel te vertellen...

 

Comments powered by CComment