De titel van dit blog kan zich het beste vertalen als 4x M: Machtig Mooi Melrose MTB, maar daarover straks meer...

Mikx had in juli twee weken vakantie en heeft daarvan het merendeel doorgebracht op de OSHC (Outside School Hours Care). Dat hebben ze hier dan altijd wel weer goed voor elkaar met themadagen. Hij mocht een aantal dagen zelf uitkiezen en na veel wikken, wegen en onderhandelen met papa en mama kwam hij op de volgende dagen:

Get Crafty (ook wel "crea bea" voor kids woor onze kleine kunstenaar een schitterende dino kaart van glitters heeft gemaakt)

Roller Skating (daar hadden papa en mama toch wel kleine ongelukken en groot verdriet verwacht, maar dit ging verrassend goed. Hij kon zelfs zonder hulp een paar rondjes skaten)

Master Chef (als het maar om eten gaat en stond ook op nr. 1, maar hij wilde niet "cooken" en eigenlijk alleen maar "eaten", dus was een beetje saai)

Maritime Museum & Lighthouse (dat moet behoorlijk indrukwekkend zijn geweest, want de hele avond thuis vertelde hij over alles wat hij had meegemaakt)

Giant Games (4-op-'n-rij zoals het hoort: XXXL. En nog meer leuke, en letterlijk, grote spellen. Hoogtepunt was de motorrace)

Time Travel Day (Tja... zolang het maar terug gaat naar dinosaurussen is het altijd feest!) 

Ninja Day (lekker rennen, klimmen, stuiteren, etc. Maar het leukste was toch dat hij z'n mattie "Nic" weer zag die dag)

 

Mikx heeft zich dus prima vermaakt. Iets te veel volgens ons, want hij wilde eigenlijk liever niet een weekendje weg naar Melrose met papa en mama, want dat kostte hem twee zuivere OSHC dagen. Sterker nog... opa en oma komen langs in de volgende schoolvakantie en dan wil mijnheer liever naar de OSHC dan met opie en omie naar de camping. Gelukkig voor hen mogen zij hem dan wel brengen naar en ophalen van de OSHC... dat dan weer wel. :-) Wij zijn reuze benieuwd of dat nog steeds zo is als ze er daadwerkelijk zijn.

 

Jorien is de afgelopen weken stug doorgegaan in waar ze mee bezig was: door ontwikkelen als hybride trainer, maar inmiddels ook weer terug naar die andere liefde: marketing consultant! Over haar struggles de eerste jaren Down Under heeft ze trouwens een prachtig stukje proza op Facebook en Instagram geplaatst, dus dat gaan wij hier nu niet herhalen. Check het op feestboek en 'insta' :-) 

 

 

Het meest noemenswaardige nieuws over Michael is dat hij de overstap gaat maken van de publieke naar de private sector! Niet dat hij het niet naar z'n zin heeft nu, maar laten wij het er voor nu op houden dat er nooit echt een ambtenaar in hem heeft gezeten. Ondanks verwoede pogingen en... in tegenstelling tot wat velen van jullie nu wellicht denken overigens. :-) Vanaf 27 augustus gaat hij aan de slag bij de ANWB van Zuid-Australië: RAA.

Veel belangrijker nieuws van vorige maand was het feit dat het Beer & BBQ Festival weer op het programma stond! Dit jaar geen (bekende) Belgen, maar samen met Laurens en Mark weer genoten van een beetje muziek, iets meer BBQ en volop Beer! De smaakpapillen zijn weer flink verwend en helaas ook ietwat verziekt (door in dit geval een Sinterklaas biertje... bleggghhhh)! Wederom een geslaagde editie, dus op naar volgend jaar mannen!

 

Melrose MTB

Tijdens Mikx z'n vakantie was het weer eens tijd voor een beetje "Active Quality Family Time" in Melrose (#bikemelrose). 

Jorien klaagde dat wij nooit samen meer fiets trips maakten. We kwamen tot de conclusie dat drie MTB's niet in onze medium SUV passen. dan is er natuurlijk maar één oplossing... een mooie aanbieding scoren voor drie Thule fietsendragers. Zo gezegd, zo gedaan en die kwamen de woensdag voor de trip binnen. Donderdagavond gemonteerd en vrijdagochtend de auto, opblaas vouwwagen, dragers en fietsen klaargezet, zodat Jorien en Mikx Michael konden oppikken na sollicitatieronde 1 in de buurt van het CBD... Dat levert natuurlijk mooie plaatjes op...

 

Dat ging allemaal exact zoals wij van tevoren bedacht hadden uiteraard, net zoals jullie van ons gewend zijn... :-) In het kort gezegd: we kwamen een uur later dan gepland op onze bestemming aan en Michael kon in zijn beste pak de camper trailer op z'n plek zetten. En nee... daar zijn geen beelden van... pfiewwww!

Het weekend zelf was heerlijk... oké... wel ijzig koud met de eerste nacht zelfs ijs op de ruiten, maar dat mocht de pret niet drukken, want overdag werd toch de 18 graden aangetikt met een onbewolkte hemel. Melrose zelf deed een beetje denken an het Belgische Houffalize. Natuur en MTB tracks dik in orde in Melrose! Helaas geen Achouffe brouwerij, maar dat zal volgend jaar wel goed zitten als deze brouwerij hopelijk weer open is:

 

   

 

Slab, Frame, Roof & Cladding

En dan... da haus, the home, de woning, le maison....

Er kan een hoop gebeuren in twee maanden. De korte versie: beton gestort, frame gebouw, dak geplaatst en buitenkant bijna afgedekt. Vrij soepeltjes zullen jullie nu denken.  En dat klopt ook wel, maar niet geheel zonder slag of stoot. De grootste frustratie deze periode waren de bank en... heel verrassend... de deuren en ramen! Gelukkig hebben wij nu eindelijk de projectmanager ontmoet en dat werkt toch wel wat makkelijker...

De meeste trouwe lezers weten inmiddels wel dat er veel zweet, weinig bloed en een paar tranen zijn gevloeid voor de UPVC dubbelglas ramen en deuren in ons nieuwe stulpje. Dat kostte ons ook aardig wat $$$'s, maar dan heb je ook wat: goede isolatie vooral. Dit deel van de bouw ligt dus, laten we het voorzichtig zeggen, ietwat gevoelig bij ons. Wij waren dan ook aardig verbaasd dat wij een maand geleden in het gastenverblijf geen glazen raam/deur combo aantroffen, maar een raam op een verkeerde plek en een deurpost voor een deur zonder glas !?! Dat was niet de afspraak en na wat belverkeer, checken van correspondentie en discussies over tekeningen en getekende documenten was dat probleem ook verholpen. Volgende week gaat de bouwer dat conform bouwbestek installeren. 

  

Ondertussen was de "cladding guy" (oftewel gevelbekleder) ook gestart en die heeft vrolijk gespeeld met zijn spijkerpistool. Zo vrolijk dat wij erg bedroeft waren toen wij zagen dat hij 4 ramen beschadigd had: spijkers en plastic gaan niet goed samen zoals u wellicht weet. De spijkers waren dus van buiten naar binnen door de UPVC frames geschoten. Snif! daardoor zal er zeker 1 raamframe compleet moeten worden vervangen en twijfelen wij nog of wij blij zijn met de huidige oplossing voor de andere ramen (het betere beunhaas 'kitwerk' zeg maar). Beetje jammer dit! gelukkig loopt de verdere planning niet echt gevaar en gaan wij er nog steeds vanuit dat wij begin November kunnen verhuizen! De hulptroepen hebben de vlucht al geboekt! :-)

En over de andere onaangename verrassing van de bank zullen we het maar niet hebben. De regels zijn zodanig aangepast dat als er een kleine variatie in het bouwbedrag (-$2,500) wordt gemeld dat de bank het hele huis opnieuw laat taxeren! Met als resultaat dat het taxatie bedrag nog steeds hetzelfde is, maar de bouwer wel anderhalf maand op betalingen heeft moeten wachten. Daar deed de bouwer dan overigens uiteindelijk niet zo moeilijk over, want ze hadden ons wel rente in rekening kunnen brengen. Nogmaals: rare gasten die Australiërs.

Gelukkig doet dit verder weinig af aan de voorpret om straks ons nieuwe stulpje in te mogen en onze huidige doortocht huurwoning te verlaten. Wij zijn gisteren uiteraard weer even wezen kijken en het gaat er echt wel heel gaaf uitzien. En dan hebben we het pas over de eerste fase: huis en regenwater tanks. De tweede fase is een mooi terras in de winterzon, tuin aanleggen, oprit en... wie weet... een zwembad? Hehehehehe...

De eerste kraker had trouwens ook al bezit genomen van het huis: een magpie (oftewel ekster)! De hebben wij vriendelijk doch dringend het huis 'uit-ge-swoopt'!

 

Tot slot: Bende in Belair... als een borreltje na een huisinspectie uitloopt op nog meer gezelligheid!

 

 

Comments powered by CComment