Zoals eerder geschreven kwam er vlak na Kerst welkom bezoek vanuit Nederland: de Dijkgraven. 

Inmiddels zijn ze alweer anderhalve week terug in Nederland en gaan wij proberen de hoogtepunten van dat bezoek te delen. Ongetwijfeld zijn hun eigen verhalen stukken beter, dus wij zouden zo zeggen... ga eens bij ze op bezoek. ;-)

De eerste dagen na aankomst in Adelaide was het natuurlijk even acclimatiseren voor opie en omie Enschede. Dat ging best wel vlot om eerlijk te zijn. Oké... toegegeven... Oma Marjan was na een rondje hardlopen heel even de weg kwijt. Is ook best wel lastig om al de grote huizen hier in Eden Hills uit elkaar te houden. ;-)

Opa Johannes probeerde jetlag te verwerken door een mooie buitentafel in elkaar te flansen voor pallets en palen uit de tuin. Een lang gekoesterde wens van Jorien uiteraard... Mogelijk dat de huisbaas daar nog wel een rekening voor gaat sturen, maar de vraag is of ie dat gaat missen... In het ergste geval laten wij de tafel staan als wij een keer mochten gaan verhuizen. Aan de andere kant... de makelaar zou voor Kerst langskomen voor de kwartaal inspectie, maar volgens ons is ie... net als Marjan... nog steeds op zoek naar het huis. ;-)

Het eerste weekend van de Dijkgraven in South Australia hebben wij met z'n allen doorgebracht in 'n tent in Burra en daar rond gelopen door de Redbanks. Waanzinnig mooi gebied. Een soort van mini Grand Canyon. En... de allereerste ontmoeting met loslopende Roo's! Onderweg nog een mooie fles wijn gescoord bij een zogenaamde Cellar Door in Clare.

 

Daarna hebben ze de camper opgehaald en hebben een mooie tocht gemaakt naar Melbourne, de Great Ocean Road en Yorke Penninsula... Wij hebben Mikx zelfs nog twee nachtjes bij hen achter mogen laten. Zijn er alleen nog niet helemaal uit of dat wel zo goed was voor de relatie: onze relatie wel te verstaan. ;-)

Van wat wij hebben begrepen hebben de Dijkgraven enorm genoten van deze roadtrip. Er was meer dan genoeg moois te zien. Zelfs een Koala weten te ontwijken onderweg... 

Na een ruime drie weken waren ze weer terug in Adelaide... en wel op Brighton Caravan Park! En dat is gevierd met een forse maaltijd Fish 'n Chips. Zo fors dat Jorien de buurman van tien tenten verderop de leftovers is gaan brengen. Dat werd bijzonder op prijs gesteld. Ze hadden namelijk nog honger na een BBQ waar zij net vandaan kwamen?! Rare jongens en meisje die Australiërs!

Na het inleveren van de camper was het tijd voor een weekend Wilpena Pound: Rawsnley Park Station om precies te zijn! En dit keer niet op de camping, maar in een cabin. En weinig tot geen vliegen! Het kan dus wel Baron & Barones!

Daar hebben wij een mooie wandeling gemaakt richting Rawnsley's Bluff. Vier uur duurde de wandeling met waanzinnig mooie uitzichten. Zelfs Mikx hield zich goed en vond het maar wat leuk... beetje steil omhoog klimmen over rotsen... papa de spinnen laten wegjagen... enfin... prima tocht! En dat zwembad daarna was meer dan verdiend... Zelfs Johannes was niet te stoppen... dat allemaal ten koste van een iPhone die nog in z'n zwembroek zat. :-)

 

 

Die avond hebben wij genoten van een heerlijk heldere sterrenhemel. De andere avonden ook trouwens. De volgende dag in de auto gestapt voor een rondje over halve 4WD paden langs de hoogtepunten van Flinders en door een stuk Outback. Bijna hetzelfde rondje als drie jaar geleden trouwens, maar nu op andere punten uitgestapt. Kleine teleurstelling was toch wel dat het Prairie Hotel dicht was...

Sacred Canyon was zeker wel één van de hoogtepunten. Ook oma Marjan was er erg ondersteboven van. Die stortte daardoor bijna een metersdiep ravijn in door een misstap... nou ja... metersdiep... nou ja... ravijn... nou ja... misstap... enfin... het leverde in ieder geval een fors beschadigde knie op.  :-)

Maar dat mocht de pret verder niet drukken. Gelukkig werden de meeste km's gemaakt door de Outlander en niet door ons. 

Na dit heerlijke lange weekend in Flinders naderde de dag van de terugreis ook al snel. Afscheid nemen op Adelaide airport blijft moeilijk, maar in dit geval werd het enigszins verzacht door de allermooiste zonsondergang die wij ooit gezien hebben...

Hier noemden ze dat trouwens SUNSET OF THE YEAR !!

 

Onze allerlaatste foto's van dit jaar vind je hier.

Comments powered by CComment