Nou... dat voornemen om iedere week iets te bloggen is niet helemaal lekker uit de verf gekomen zullen we maar zeggen. ;-)

Er is natuurlijk meer dan genoeg gebeurd, dus proberen we het weer even mooi samen te vatten...

 

Singapore >>> Adelaide

Gardens By The Bay - Singapore

Laten wij beginnen met Singapore. Absoluut een mooie stad en minder hectisch dan gedacht. Nu moeten wij wel een beetje eerlijk zijn. De eerste dag hebben wij vooral geslapen en de andere drie dagen hebben wij de wat minder toeristische plekken bezocht. Gardens by the Bay, Botanic Gardens, Chinatown en dat was het wel zo'n beetje. Vooral jetlag verwerken en ontspannen. Zo'n zwembad in het hotel is ook helemaal niet verkeerd vond Mikx... en wij dus ook!

Wel even een kleine verrassing bij het online inchecken voor de vlucht naar Adelaide: "Helaas... wij kunnen u niet inchecken ivm een probleem met uw visa". Die hadden wij gelukkig al zien aankomen, maar voor de zekerheid zijn we op de dag van de vlucht (vertrek 23:00u. in de avond) eerst maar even naar het vliegveld gegaan. Bij de servicebalie van Singapore airlines lieten wij onze nieuwe en oude paspoorten zien en na wat gerommel in een achterkamer was het vrij vlot geregeld. Meteen backpacks gedumpt en de carry-on zooi achtergelaten bij een bagage-soort-van-kluis. En hop in de trein naar een eiland voor de lunch en wat gewandel. Voeg daar, later op de middag, nog een zwembad op het vliegveld aan toe en jullie begrijpen dat wij compleet relaxt het vliegtuig in zijn gestapt.

Daar kwamen wij bijna 7 uur later wat minder relaxt uit, want het verschil met de nieuwe en oude vloot werd op deze vlucht vrij duidelijk. Manmanman... wat een herrie maken die oude kisten. :-) Maar goed... wij klagen wederom niet, want... we zijn dus veilig geland in...

 

Adelaide

Daar werden wij (letterlijk) met open armen ontvangen door Tamara (onze migratie agent van JustMigrate) ! Dat is toch wel heel lekker als je daar licht ontheemd de douane uitloopt en jezelf afvraagt: "Goed! En nu?". Zij bracht ons naar de autoverhuur en wij konden daarna op ons gemak achter haar aanrijden richting onze AirBnB. Hoefden wij tenminste niet al te veel na te denken over het verkeer en het links rijden. ;-)

De volgende dag zijn wij ook bij haar thuis geweest en hebben wij kennis gemaakt met haar gezin. Zij wonen er al heel lang, dus het vragenuurtje was geopend. Voeg daar nog lekkere BBQ worstjes bij voor de lunch en jullie begrijpen dat het meer dan geslaagd was.

 

Huisjuh, Autootjuh, Schooltjuh & Werkjuh 

Terwijl wij dit schrijven (zondagavond, red.) stormt het nu trouwens lekker en is het best koud in deze, ietwat matig geïsoleerde AirBnB, die alleen door een airco wordt verwarmd. :-) Maar dat heeft wel zo z'n charme en geeft ons de tijd samen onder een dekentje de afgelopen week door te nemen. 

Michael heeft in een soort waas zijn eerste werkweek beleefd. Toegegeven... vanaf dag 1 was alles goed geregeld. Laptop, telefoon, toegangspas, inlog token, etc. Alles wat je nodig hebt om op kantoor en thuis te werken lag klaar. En de stand van de techniek was ook niet eens heel verkeerd. Hij mocht zelf naar binnen in het IT hart van de Zuid-Australische overheid. Weliswaar onder begeleiding, want eerst even de Police check afwachten. Maar daar was een mix van oud en nieuw. De nieuwste netwerkswitches naast van die hele oude telefooncentrale kaarten met digitale poorten. Heerlijk! Old skool! Die gaat zich daar prima vermaken.

De collega's zijn supervriendelijk en bij iedere meeting werd hij steevast voorgesteld als de "crazy Dutch guy with the nice accent, who flew in on Saturday and started working on Monday". Aan het einde van de week afgekort tot "The Guy With The Great Dutch Accent". Dus dat wordt nog vervolgd... Ik mik op "The Dutchie Boss" voor over een maand of 6. :-)

En terwijl Michael onder de pannen was hebben Jorien en Mikx al zo'n beetje heel Adelaide gezien. Voornamelijk op huizenjacht, maar ook even langs die Aldi en de Dutch Pantry shop. Bij de huizenjacht naar populaire huizen kom je veel Ozzies tegen waar je gerust een kwartier mee weg kan kletsen. Kortom: na 5 dagen leken ze als locals door de wijken te crossen, en wisten ze waar je moest zijn voor Fish n Chips in een bepaalde wijk. Alle respect aan Jorien voor de afgelopen week en we zijn benieuwd hoe die de komende week door gaat komen als ze echt alleen thuis zit en Mikx naar school gaat... Die gaat morgen naar Bellevue Heights Primary School in een mooi uniform... De Engelse reclameblokken op Youtube doen wonderen, want tijdens het spelen gooit hij er zo nu en dan volledige Engelse zinnen uit. Hihihi...

Anyhoe... deze week stond vooral in het teken van huizen en auto's uitzoeken. Het systeem voor huurhuizen is fantastisch... Je kijkt op een site (realestate.com.au) en zoekt een mooi huisje... dan bel of mail je de makelaar. Die plant of een privé afspraak in of een open huis. Met een privé afspraak heb je wat meer tijd, maar een open huis is geniaal. Het huis gaat open en iedereen die geïnteresseerd is krijgt 20 minuten de tijd om door het huis te lopen, vragen te stellen en een aanmeldformulier mee te nemen. Vanochtend waren wij bij een huis in Belair met een waanzinnig uitzicht waar wij samen met zeker vijftien andere gezinnen rond liepen. :-)

Dat huis wordt het trouwens niet, maar dat terzijde... Wij hebben een ander huis op het oog... waarover volgende week meer...

Wel hebben wij inmiddels een auto gekocht, die wij zaterdag gaan ophalen en over dat proces kunnen wij ook een lang verhaal schrijven... maar niet nu... volgende week meer... ;-)

 

The Duck-Inn

Deze bijdrage eindigen wij met de Duck-Inn. Toen wij drie jaar geleden in Adelaide kwamen zijn wij bij een Nederlands gezin langs geweest dat een mooi blog heeft over hun migratie en het leven in en om Adelaide. Zij hebben ons toen goede tips gegeven, waarvan wij denken nu nog steeds profijt te hebben. ;-)

 

Nu wij dan eindelijk echt in het land waren hebben wij afgesproken bij de Duck-Inn. Dat was dichtbij een ander huis waar wij interesse in hebben... ehh... hadden... maar dat terzijde. In deze bar/kroeg/gokhal hebben wij hernieuwd kennis gemaakt met Karla, Laurens en hun boys. Wij kregen een mooi Ozzie welkomstpakket gevolgd door biertjes, patat, biertjes, pizza en... biertjes... De jongens vermaakten zich ondertussen prima, terwijl om de één-of-andere vage reden alle bezoekers langzaam het pand verlieten. Causaal verband of etenstijd? Wij zijn er nog niet uit. Vanaf de pizza zaten wij trouwens al thuis bij Karla en Laurens, want wij wilden niet helemaal de baromzet van de avond verzieken voor de eigenaar...

Het bleef nog lang onrustig in de wijk Reynella. ;-)

 

 

Comments powered by CComment