Flying Dutch - Rotterdam

Ruim een maand verder sinds de laatste update en nog een kleine twee weken voor vertrek. Tijd voor een update uiteraard.

Deze week gaan wij nog wat extra berichten plaatsen die al in voorbereiding waren onder de titel:

Emigreren = Emogreren: Een Drieluik

En daarna zullen wij proberen wekelijkse en vooral korte berichten te gaan plaatsen. Maar of dat gaat lukken... We'll see... ;-)

 

Wat is er allemaal gebeurd sinds de laatste update?

In het kader van voorlopig de laatste keer: 

Buurt BBQ

- BBQ met de Dave & Jeroen (ARAG)

- Stappen en shoppen in Gent met Coen & Ellen

- Eigen afscheidsfeest - Hooroo borrel in de tuin van Long John

- Afscheid Jorien op werk

- Hoogland Zes BBQ

- Met ouders naar Hans Teeuwen in Apeldoorn (Michael)

- Rondje vrienden en shoppen met mams in Enschede (Jorien)

- Etentje met oud AAHG collega's

- BBQ met de buren

- Lunch met achternichtje Martine

- Borrel met Anjo

- Flying Dutch in Rotterdam

Verder zijn wij nu echt begonnen met het inpakken van spullen die in de container gaan, het uitzoeken spullen die met ons mee in het vliegtuig gaan en het verkopen of weggooien van spullen die wij niet meer nodig hebben. Dat schiet al lekker op kunnen wij wel zeggen. Deze week kregen wij te horen dat de container op 10 juli op de boot wordt gezet en rond 16 augustus in Adelaide zal arriveren. Gisteren horden wij van onze Australische contactpersoon dat het dan nog 10 tot 15 werkdagen kan duren voordat de container echt vrijgegeven wordt. Dat wordt dus spannend met de verhuizing naar ons nieuwe huisje na de eerste periode in een AirBnB gezeten te hebben. Wij moeten 3 september uit de AirBnB, dus willen we iets huren vanaf begin september. Nu al spannend! :-)

Het loslaten van spullen gaat ook wel steeds makkelijker als je ziet hoeveel onzin je in de loop der jaren hebt verzameld. Daar denkt Mikx overigens wel heel anders over. :-) Maar dat mag... hij is nog jong en een soort van onbedorven zullen wij maar zeggen. Loslaten en keuzes maken zit er nog niet echt in. Van wie zou ie dat nou hebben?

Mikx kwam afgelopen week met een briljante vraag:. "Maar papa... hoe moet dat nou als de andere kindjes in de klas geen Nederlands of Engels praten?". Heb hem verteld dat dat wel goed komt en de juf alle kindjes Engels gaat leren en hij binnen een half jaar beter Engels spreekt dan pappie en mammie. En dat je elkaars taal niet hoeft te kennen om samen te kunnen spelen. Daar was ie wel blij mee. Je merkt het soms niet aan hem, maar hij is er heel erg mee bezig blijkt wel..

Mikx in een goed gesprek

Wellicht nog even voor de duidelijkheid. Mikx gaat straks naar een school met het IELC programma. Dat staat voor Intensive English Language Course. Hij komt dan in een klas met 15 andere kinderen die Engels niet als moedertaal hebben (voornamelijk Chinezen, Zuid-Koreanen en Europeanen). Daar zit dan extra begeleiding op. En daar kijken ze dan hoe snel een kind integreert en dan wordt het verdere programma bepaald. Wij zijn heel benieuwd en Mikx heeft er in ieder geval veel zin in!

 

Wat gaat er nog gebeuren de komende twee weken in NL?

 Tot slot nog een (niet-chronologische) preview van de komende twee weken:

- Feestje Miek en Steef (tevens nog een miniBuurtBBQ deel2)

- Kamperen in Putten

- Alles in de verhuisdozen (kleding, speelgoed, servies, boeken... alles zeg maar)

- Naar de stort en kringloop

- Uit elkaar halen bedden, kasten en overige zooi

- Fietsen schoon maken

- Container inladen

- Huis overdracht klaar maken

- Eten bij de overburen

- Bezoekje Zwijncity

- Borrels en etentjes

 

U begrijpt... drukdrukdruk! :-)

Comments powered by CComment