Jawel lieve mensen...

Voor weinigen nog een geheim, maar nu voor iedereen! Over exact twee maanden stappen wij in het vliegtuig naar Zuid-Australië.

Nee... niet voor een vakantie, maar wij gaan kijken hoe het leven Down Under nu eigenlijk echt is! 

De komende weken zullen wij verhalen plaatsen over de voorbereidingen die al getroffen zijn en de voorbereidingen die nog moeten gebeuren. Het is toch een aardige onderneming. ;-)

En vanaf medio juli kunnen jullie dan wekelijks onze avonturen meebeleven.

 

In dit blog een antwoord op de vraag die iedereen ons stelt...

 

WAAROM ?

 

Het begon allemaal als de droom van een "lief", klein Jootjuh die nodig haar vleugels moest uitslaan en de weide wereld in wilde. 

En aldus geschiedde in 2003... Een backpack en werk trip aan de andere kant van de wereld samen met Sud. Ozz maakte alle verwachtingen waar en Jo had haar zinnen gezet op emigratie bij thuiskomst. Uiteindelijk bleek geld, emoties en werk een probleem te worden, dus ging de droom in de vriezer...

 

Jo & Sud Tour 2003
Jo & Sud Tour 2003

In 2005 "emigreerde" Jo vanuit Enschede naar Hilversum en dat was al een beproeving op zich. Eind 2006 werden Jo & Michael een setje. 

Al in 2007 gingen wij voor de ultieme relatietest... 3 maanden backpacken door Rusland, Mongolië, China en Australië. Meer daarover lees je hier. Enge, giftige, grote en kleine beestjes daargelaten... Ook Michael was verkocht aan dit continent. Gelukkig hadden we net daarvoor een huis gekocht, dus zaten wij vooral in de huisje, boompje, beestje en carrière fase.

 

WAT Tour 2007
WAT Tour 2007

 

En ons wonderlijke mannetje werd in 2010 geboren. Dus er waren andere prio's aan de orde. Zijn tweede naam komt overigens hier vandaan...:-)

In 2011, na rijp beraad, zijn wij gestart met het visum traject. Het begon als een geintje van Jo, maar Michael maakte er meteen werk van. Wel met het idee dat het traject wel een paar jaar kon duren. Maar wat bleek... de Australische immigratiedienst had net een nieuw systeem bedacht waardoor ons visum binnen een jaar een feit was. Over dat hele proces later meer...

Het visum moesten wij wel binnen een jaar valideren. Dat betekende dus of meteen emigreren of een vakantie plannen in Australië. Aangezien wij nog lang niet genoeg hadden gespaard werd het dus een vakantie met opa Robbie en oma Lia. Daarover hier meer...

 

Staats-Kok Tour 2013
Staats-Kok Tour 2013

 

En in januari 2015 kwam het moment van bezinning na een uitzending van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld (klik hier voor uitzending gemist). Daarin werd gezegd dat de eerste zet tot het vervullen van een droom één simpele (maar ó zo moeilijke) stap is: gaan! Het boek Spark Your Dream van de familie Zapp gaf de doorslag. Tijd voor actie! Deze familie reist overigens op dit moment door Europa! Ze zijn nu in Hongarije...

En nu... met een vertraging van een klein jaar zijn wij dan ook klaar om te gaan.

En waarom? Voor Jo is het het onderdompelen in een andere cultuur en leefstijl. En waar beter dan in het veelgeroemde relaxte, de veelzijdige natuur en het buitenleven van Australië? Voor Michael is het vooral het avontuur en het buitenleven. En voor Mikx... Voor Mikx gaat het vooral om het huis met een zwembad! ;-)

Wij hebben er heel veel zin in, maar wij realiseren ons maar al te goed wie en wat wij achter gaan laten.

Emigreren = Emogreren !

 

Comments powered by CComment