Nu dan eindelijk ons allereerste verhaal over Australië Geen idee meer waar we moeten beginnen. We zitten er alweer bijna twee weken en er is uiteraard weer van alles gebeurd de afgelopen dagen. Maar vooruit... laten we het eens proberen!

Donderdag 2 december kwamen we dus aan in Melbourne vanuit Hong Kong met een tussenstop in Kuala Lumpur. Vanaf de luchthaven zijn we meteen naar ons hostel (Home Travellers World) in St. Kilda gegaan. Dat is een wijk in Melbourne naast Albert Park (jazeker, dat park van de F1 races, red.) en het ligt aan de kust. Eerst ff bijgeslapen, want door het gigantische aanbod aan films en series heeft Jootjuh weinig geslapen en Michael nog minder! In de middag fish ende chips gescoord en Michael heeft zich een nieuw kapsel laten aanmeten. Het is wel weer ff wennen aan de Westerse prijzen en het eten hier, na 6 weken het goedkope en culinair onovertroffen China, maar het moet maar...

Op vrijdag hebben we een autootje gescoord en de Great Ocean Road gereden! Wat een waanzinnig mooie tocht was dat! Het was prachtig weer en onderweg kangoeroes op een golfbaan gezien, regenwoud, watervallen, brede en lange stranden, platteland met koeien en op een berg nog middenin de wolken gestaan. Er was op dat punt nog land te koop, maar de makelaar kwam maar niet opdagen, dus hebben we het toch maar niet gedaan!

Jo had hier en daar nog wat flash backs van 4 jaar geleden, maar haar hoogtepunt kwam toch wel bij de 12 ehm... 8 of ehhh... zijn het er nou 6?... Apostelen! Jo heeft nu een foto uit 2004 waarop ie nog heel is en nu dus eentje dat ie stuk is! Strak blauwe hemel, azuurblauwe zee en de Apostelen zelf zijn hier op de gevoelige en digitale plaat gelegd. Uiteraard nog op jacht geweest naar de London Bridge. Dat is dat ding dat in 1992 instortte, terwijl er mensen overheen liepen. Dit stukje Australië was echt heel gaaf om zelf gereden te hebben!

's Avonds wilden we een tour boeken van Darwin naar Alice Springs/ Uluru,. Jammer genoeg had de Postbank besloten om het geld wat we eerder die week hadden overgemaakt naar onze creditcards nog ff vast te houden. Dus konden we niet online samen boeken! En er waren nog slechts 2 plekken! Lichte paniek, maar gelukkig kon de familie Staats deze reis tijdelijk sponsoren en kregen we enige tijd later de bevestiging! Nogmaals onze dank hiervoor!

Zaterdag zijn we Melbourne onveilig gaan maken en hebben we de binnenstad, Victoria's Market en het Rialto gebouw bezocht. Vanaf dat laatste punt hadden we een 360 graden uitzicht over de stad. In de avond was het alweer tijd om afscheid te nemen van de stad. Te weinig tijd om ook nog opa en oma Oz te bezoeken. Errug spijtig, maar wij hadden nu eenmaal een vlucht te halen naar Darwin. Oftewel 4 uur vliegen van Zuid naar Noord Australië. Van zo'n 25 graden naar plus 35 graden en enorme luchtvochtigheid. Van 10 uur tijdverschil terug naar 8 en een half. Van dorm naar double. Midden in de nacht arriveerden wij in Elke's hostel. Na een tijdje wachten op de security mochten wij in ons kamertje met ventilator, aircootje en koelkast!

De daarop volgende dagen hebben we Darwin verkend, maar het was zo heet en vochtig dat we ook veel airco's hebben opgezocht in winkelcentra (boodschappen doen), reisbureau's (vlucht van Alice Springs naar Cairns), de bioscoop (Heartbreak Kid) en internet in de Youth Shack. In Darwin kun je namelijk niet zomaar de zee in zonder dodelijk gestoken te worden door de kwallen in de zee, dus is het een kwestie van verkoeling zoeken mbv een airco of het zwembad. Vandaar dat we ook flink wat tijd in het zwembad hebben doorgebracht.

Verders zijn we aardig druk geweest met het bedenken van onze plannen na Alice Springs. Wel of niet door de outback met een 4WD rijden naar de oostkust? Welke dingen willen we zien aan de oostkust? Gaan we een hop on hop off bus nemen, de greyhound of toch een camper? Gaan we zeilen of vliegen over Whithsundays? Waar nemen we surflessen? In Noosa of Town of 1770 (dank mams Staats, red.) Dat zijn van die moeilijke vragen die je dan bezig kunnen houden bij +35 graden, terwijl je denkt aan al die hardwerkende mensen in het koude en regenachtige Nederland! Gnagnagna...

Het heeft even geduurt, maar we zijn eruit gekomen en het hoe of wat lezen jullie de komende weken! Jaja... het moet nog wel ff spannend blijven! ;-)

In Darwin konden we nog even genieten van het Hooker's Ball op maandagavond met bals speciale gast: Tara Reid! Dat is een één of andere beroemde actrice die langs kwam. Er stond dus een hele lange rij voor de plaatselijke disco met mensen in de meest waanzinnige kledij. Of beter gezegd: zonder! We konden genieten van mannen in korte gouden broekjes of rode slipjes en dames in bunny-wear of alleen ondergoed! De volgende dag kwamen we Tara zelf ook nog tegen en in het echt, dus zeg maar zonder make-up, ziet ze er toch een stuk minder feestelijk en aantrekkelijk uit! Brrrrrrr...

Verders dus weinig speciaals gedaan en op dinsdag zijn we van hostel gewisseld, omdat we de volgende ochtend op de 7-daagse Red Rock Tour gingen met Adventure Tours. Oftewel in 7 dagen van Darwin naar Alice Springs en Uluru! Euhm, 3200 kilometertjes maar.

Meer daarover in het volgende verhaal!