De lunchbreak op Mission Beach was errug lekker. Gezonde hap nabij een leeg en idyllisch strand. Was die regen toch nog ergens goed voor. Mikx blijft last houden van de wind, maar bij voldoende afleiding let hij er niet zo op. Uiteindelijk sprintte ook hij voluitop het strand. Sterker nog... er kon nog een potje schaken vanaf!
 
Uiteraard een tussenstop bij Frosty Mango, wat te koop staat overigens! Voor een lekkere smoothie en een bak lime-basilicum ijs. Bij Frosty's kwamen wij Texanen tegen en toen die langs onze camper liepen zei Mikx: "jij moet naar je eigen camper" al wijzend naar de Texaanse camper. :-) onze camper heet volgens Mikx overigens "de opa en oma camper".
 
Door een flink aantal wegwerkzaamheden waren wij uiteindelijk rond kwart over 6 in Townsville, BIG4 Walkabout Palms. Op een mooie kruising van twee snelwegen met een zwembad op de hoek van het kruispunt. Inparkeren in het donker, spaghetti eten en hoppa... naar bed!
 
Het idee was om naar Magnetic Island te gaan, maar we zijn niet verder gekomen dan het waterpark op De Strand en de lokale Woolworth's. Maar voor Mikx was het dan ook meer dan drie uur pret in het water. En wij vonden het allemaal wel best. Wij hadden immers uitzicht op Magnetic Island en de smoothies and sandwiches van de plaatselijke kiosk waren heerlijk. Een korte rondgang leverde een sarong, windvanger, boodschappen en paniek om een Triodos pinpas op. Dat laatste bleek al snel niet nodig.
 
Op de camping nog even gezwommen en getracht te internetten. Een voedzame maaltijd van hamburgers, kipworsten, sla, meloen en ijs. Mikx was ondertussen aan het socialisen met een Australisch kindje: het ging vooral over Thomas de Train. :-)
 
De volgende ochtend speelde Mikx oppas voor hetzelfde Australische kindje. Daarna zijn we naar Reef HQ gegaan in Townsville voor een bezoek aan Nemo, Marlin, Dory en al z'n vriendjes. Mikx vond het prachtig en de rest van de familie ook!
 
De reis werd na anderhalf uur vervolgd naar Airlie Beach alwaar Rachel al was ingecheckt in Nomads. Wij dus naar de camping van Nomads. :-) nog geen half uur na aankomst in Airlie kwamen wij haar tegen bij de public pool. Ze zag er goed uit en had al veel beleefd.
 
Lekker bijgekletst dus, USB stick afgeleverd (even een geluksmomentje) en gedineerd. Rachel (die door Mikx Kachel wordt genoemd) was wel ff gesloopt na een busrit van 14 uur, dus die werd geëxcuseerd om vroeg haar bedje op te zoeken. Naar goed voorbeeld van Mikx die al voor het toetje in slaap was gevallen.
 
De rest van het gezelschap volgde niet veel later...