Vandaag kwam het er dan toch van... na veel en lang aandringen door Michael gingen wij op pad naar de North Rim van de Grand Canyon. Slechts 15% van de mensen die Grand Canyon National Park bezoekt gaat daar naar toe. En daar horen wij nu dus ook bij... YEAH!

De rit richting North Rim was schitterend. We reden zelfs door zo'n 13 kilometer aan afgebrand bos.?? Toch mooi om te zien hoe de natuur zichzelf weet te herstellen en er links en rechts langzaam weer groen te ontdekken valt. Bij de campground bleek alles al volgeboekt, maar we moesten het anders een uur later nog maar een keer proberen... Wij dus eerst verder naar het visitor center en de uitzichtpunten.

Na een paar stevige klimmetjes met vrolijke Mikx in de kinderwagen?۪, langs pittige afgronden links en rechts, kwamen wij uiteindelijk bij Angels Point. Daar troffen wij een adembenemend mooi uitzicht in de Grand Canyon. Opa kan daar even bijkomen van de klim en dat ene biertje dat in z?۪n kuiten was gezakt. Van hieruit konden wij op zo?۪n 17 kilomter afstand ook al de South Rim zien die wij later deze trip gaan aanschouwen...

Terug lopend naar het visitor center stopten wij ook nog even in de Lodge. En vanuit de grote loge had je een spectaculair uitzicht op de Canyon. Mikx vond er niet zoveel aan en probeerde voorzichtig contact te leggen met een bronzen ezel die daar opgesteld stond.

Veel behoefte aan al te veel gewandel was er verders niet, dus gingen wij ons geluk maar weer op de campground proberen... en wat schetste onze verbazing... opeens waren er vier afzeggingen, dus 'n plekje voor ons huis op wielen! Ok̩... het duurt wel ff voor je ingecheckt ben als een gepensioneerde park ranger achter een toetsenbord onze adresgegevens probeert in te toetsen ( met kreten als "why don't you live in Africa?... now I have to scroll all the way down to The Netherlands" en "Please give me a short last name"... maar dan sta je ook wel ergens!

Genietend van een heerlijke BBQ, marshmallows op het vuur, wifi voor het krantje en een stukje zonsondergang vanaf de North Rim kon iedereen moe en voldaan z'n bedje in duiken...